Övrigt

Samtal

Här samtalar några av dagens gäster om allt mellan himmel och jord. Lyssna på erfarna hantverkare och kunskapsbärare. Under avslappnade former samtalar och diskuterar olika personer med skiftande bakgrund och erfarenhet om vitt skilda ämnen. Vi har till exempel gamla slöjdrävar, skickliga möbelsnickare, verktygsfantaster, yxsmeder, och tränördar i startfållan.

 

Uppehållsrummet

En särskild plats för dig som arbetar med slöjdundervisning. Här kan du träffa kollegor, diskutera generella och specifika frågor som rör din roll och ditt arbete med undervisning.

Studerande och utbildningsansvariga från slöjdlärarprogrammet på Konstfack vägleder och deltar.

Skogsgläntan

Festivalens avdelning för barn. Här hittar du bland annat ”Sinnenas Verkstad”; Verena Haller och Elisabeth Hansen tovar figurer med föräldrar och barn. Ullen kardas, våttovas, formas och dekoreras. Kanske blir det en prinsessa, en pyssling, ett troll, ett djur, en förtrollad sten eller något helt annat. Har vi tur blir det även en berättelse. Barn i alla åldrar är välkomna. Under sju år i sällskap med vuxen. Drop-In hela dagen.

Utställare

En handfull utställare och försäljare finns på plats och erbjuder saker till försäljning; verktyg, böcker, slöjdalster och ytbehandlingsprodukter.